16. juli 2016

Happy Birthday

Vores dejlige Lillefrø bliver snart 4 år. Den tid er fløjet afsted, men har også været mættet med utallige dejlige oplevelser. Jeg er taknemmelig for, at vi har fået lov til og mulighed for at få så tæt en relation til hende, det er en gave som jeg glæder mig over hver eneste dag. Farmor har selvfølgelig strikket en fødselsdagscardi, men også købt den sødeste frugtkjole - for "jeg ønsker mig fint tøj, farmor" :-)


Kjolen er uden ærmer så en cardigan og senere et par strømpebukser vil forlænge sæsonen væsentligt. Cardiganen er som I ser Marianne Isagers Hyrdinden og den har været en fornøjelse at strikke. Jeg har dog måttet lave ændringer i ærmerne, fordi jeg strikkede i garn med kortere løbelængde end originalen - se faktaboks. Jeg har brugt fine høns-på-reden-knapper fra Irenes knapkasse :-)


Fødselsdagsbarn :-) Det var ikke helt nemt at få et billede, for cardiganen er for varm til at beholde på lige nu.

Jeg synes ferien stryger afsted, men sådan er det jo, når man beskæftiger sig med alt det, man godt kan lide. En stor del af ferien bliver brugt med Indkøbsvognen som mine drenge i sin tid døbte min cykel. Den er 18 år gammel og still going strong og så er den tung som ind i h...... :-) Jeg er sikker på at 40 km på den svarer til det dobbelte på en ny cykel med flere gear. Men jeg elsker den og jeg går højt op i at bruge tingene op i stedet for hele tiden at købe nyt, så vi kører til den segner, he he :-)


Jeg har ingen klager over vejret - temperaturen passer mig strålende og som du kan se af min kulør har der også været masser af soltimer mellem bygerne - det handler bare om at komme ud i det :-) Vi har cyklet Tversted og omegn tyndt og er blevet udfordret i Bravslev Bakker. Vi har stort set levet af fiskefrikadeller/røget fisk fra lokale fiskehandlere og ærter, gulerødder og salat købt langs boderne på vejen. Så vi tager bare afsted uden de store forberedelser og hygger os med det, der falder ned i cykelkurven, he he - bare et forsøg på at omskrive talemåden med turbanen ;-)

Håber, I nyder ferien derude og kan gøre det I holder af :-)

Faktaboks
Design: Marianne Isager  - Hyrdinden fra bogen Snedronningen
Garn: Gepard Cotton Wool 50% bomuld, 50% merinould og Isager Alpaca 1, 100% alpaca
Garn fra lager: Det har lagret siden jeg var i Tind for 3-4 år siden. Alpaca følgetråden er købt til formålet
Anvendt: 200 g, ca. 70g følgetråd
Farve: gepard: 517, alpaca 1: 24
Købt hos: Tind Textil og kunst og Isager, Tversted
Pinde: 3,5
Str. 3 år i bredde, 5 i længde
Bemærkninger: Jeg har lavet tilpasning i ærmerne, hvor hvert ærme er 20 masker mindre end originalen. Det er let at ændre maskeantallet i ærmerne uden det giver problemer, når de sættes til. Trøjen er strikket i ene ret pånær vifterne, der danner en naturlig vidde forneden. Enkel og let at gå til og super hyggeligt fjernsyns-strikketøj. Dog skal man lige holde øje med de masker, der skal tages løst af på vrangsiden af arbejdet og som giver den karakteristiske "panel-inddeling".