14. juli 2015

Vejret

..... er det som alle taler om, men det kan ikke ødelægge mit feriehumør. Hvilken strikker elsker ikke en byge og en kold vind - nå ja, i hvert fald indimellem ;-) Jeg har brugt tiden mellem Fur, Madum Sø, Lille Vildmose og Voergaard Middelaldermarked til at færdiggøre mit tæppe. Det er blevet stort og vanskeligt at fotografere. Til gengæld kan jeg skrive 1000 g uld på udkontoen :-)


Måske har du læst de tidligere indlæg, hvor Lene Holme Samsøe tæppet nævnes? Hvis du har, kan du nemt have fået det indtryk, at det har været en plage at strikke og det er ganske enkelt uretfærdigt. For det er faktisk underholdende at strikke og resultatet bliver et smukt tæppe, der kan pryde sofaen og varme knæene i mange år fremover. Problemet opstår, når man samtidig har gang i 10-15 andre projekter, der også helst skal være færdige i morgen, he, he.


Tæppet har jeg haft lyst til at lave siden bogen Feminin Strik udkom i 2007 og jeg kan bare konstatere, at jeg ikke altid rider den dag, jeg sadler :-) Jeg skal dog lige nævne mine 2 kattetæpper som jeg strikkede tilbage i 2009 - vi kan vel kalde dem prototyper. De blev strikket i bomuld og blev derfor aldrig nogen succes hos mine daværende katte, der kun ville lægge deres kongelige kroppe på ren uld. Katte er dyr med sans for kvalitet - måske kommer der snart en ny killing her i huset :-)


Mit færdige tæppe måler 140 x 170 og består af 20 firkanter samt kant. De enkelte firkanter strikkes fra midten og ud - jeg har brugt magic loop og strikket alle firkanter sammen undervejs - så jeg undgår en afskrækkende bunke firkanter tilsidst. Firkanternes øvrige masker er undervejs sat på tråde, hvilket altsammen tager tid - først på tråde, så tilbage på pinden for at blive strikket sammen.


Kanten er helt simpel og består af 3 omgange fastmasker og 1 omgang picot´er - den tager dog alligevel lidt tid ;-) Picot´erne er hæklet med en rest Lucca i en blå, der går tone i tone med tæppet. Det er jo i virkeligheden sådan her tæppet bedst fotograferes, nemlig som det skal bruges. Lillefrø og jeg har haft en hård dag på "farm-fun" og er blevet gennemkolde i den nordjyske vind - og nu har vi sandelig fået varmen :-)


Ha´ en dejlig dag derude. Hvis du er i Nordjylland kan jeg kraftigt anbefale Middelalderdagene på Voergaard slot, der fortsætter til den 19.07 - det er utroligt som en hær af entusiastiske frivillige kan omskabe slotsplads og omegn til et meget autentisk, livligt og underholdende middelaldermarked. Voergaard slot er den perfekte ramme om arrangementet. Lillefrø var aldeles og godt underholdt i 6 samfulde timer :-) Og husk nu endelig at afprøve pandekagerne og de "arme riddere" - mums :-)

Et ferieprojekt kan vinges af og jeg er forlængst gået videre med mit Pretty-as-a-Peacock-sjal. Håber I nyder ferien derude og har tid til strik :-)

Faktaboks:
Design: Lene Holme Samsøe: Tæppe - fra bogen Feminin Strik
Garn: Lett-Lopi - den dejlige islandske uld, der fåes i så mange smukke farver, men det måtte jo blive blåt til mine sofaer ;-)
Garn fra lager: Købt til formålet og derefter lagret i ca. 1 år??
Anvendt: 1000 g + en rest Lucca til picot´er
Farve: Støvet blå - 9418
Købt hos: Hønsestrik, Aalborg
Pinde: 6
Str. 140 x 170 (originalen måler 150 x 180)
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Jeg synes den rustikke, islandske uld passer perfekt til tæppet.