28. juni 2015

Spray x 2

Jeg har fået strikket endnu en Kim Hargreaves model - eller jeg har faktisk strikket to. Modellen er helt enkel, strikket i et luftigt mønster bestående af vrang sammen og omslag på hver eneste pind og en bred forkant i retstrik. Altså ikke en trøje, for dem der hader vrangmasker!


Jeg strikkede den første i originalgarnet fra Rowan og det er et lækkert elastisk båndgarn i ene naturfibre. Jeg kunne ikke stå for farven, selvom Jane fra Ho-strik senere fik en meget flot kornblomstblå på hylderne. Under alle omstændigheder er det ikke sidste gang, jeg har strikket i det garn.


 Garnet har et let meleret udtryk og er både meget lækkert at strikke med, men er også super behageligt at have på. Det hører dog til i den dyre ende og der skal bruges en del nøgler, da løbelængden kun er 160 m pr 100 g. Det består af sommerfibre: Hør, bomuld og modal (træfibre som viscose) - men er overraskende varmt.


Den hvide vil være skøn på en rigtig varm sommerdag, hvor jeg bare behøver lidt let over en sommerkjole. Garnet er den lækre bambus-viscose som jeg også brugte til Surf i forrige indlæg. Denne gang er der perfekt match mellem det valgte mønster og garnets glathed og tyngde.


Garnet vil også være perfekt at hækle i - jeg var faktisk oprindelig startet på at hækle en tunika fra Kreativ Strik, men endte i stedet med Surf - ikke det bedste valg, men sådan går det jo bare nogle gange.


Af resterne skal jeg hækle den hvide kanin Emma til Lillefrø, for det er snart sommerferie og et af mine ferieprojekter er en "storesøster-pakke" til Lillefrø. Jeg faldt for endnu en bog (4 nye på kort tid!), da jeg var i Garnudsalg for at finde det garn som Gitte mangler til et af sine projekter. Jeg fandt aldrig det perfekte match - kun noget, der måske kan bruges. I stedet kom jeg hjem med en ny bog og endnu et kilo garn (Geelong merino i 2 lækre farver).


Da jeg skulle notere garnkøbet i mit regneark kunne jeg jo ikke undgå at se den meget tydelige forskel på de to felter garn ind og garn ud. Selvom jeg i år har strikket 5 kg og 381 g op til dato, så har jeg købt 8 kg og 260 g! Ingen tvivl om, at det har været strikkecafeén i Garnudsalg, der er decideret farlig. Ikke for svage sjæle, der let lader sig friste!

For at få nogle flere kilo på udkontoen har jeg derfor besluttet, at yderligere to projekter skal færdiggøres i min sommerferie og det er mit Lene Holme Samsøe tæppe og Pretty-as-a-Peacock-sjalet. Min ferie starter på onsdag og indtil da kan jeg strikke løs på et hvilket som helst af alle de mange projekter, jeg har i gang. Når ferien begynder er det slut - så går slutspurten ind på tæppet. Måske temmelig ambitiøst, for det er jo lige den dag sommeren kommer til Danmark og sådan et kæmpe uldtæppe bliver varmt :-)

Jeg blev så ked af det, da jeg læste Sylvias indlæg og mine tanker har kredset om det lige siden. En påmindelse om, at livet kan forandre sig på et splitsekund og efterlade en hel familie i chok og sorg. Jeg har kun mødt Anne et par gange, men som I alle ved føles det som om vi kender hinanden alligevel, fordi vi følger med i det udsnit af vores liv, vi vælger at vise på bloggen. Det er et fællesskab, hvor vi med det samme bemærker, at der er nogen, der mangler!

Faktaboks:
Design: Kim Hargreaves fra bogen Echoes: Spray
Garn: Rowan cotton lustre og Bambus-viscose
Garn fra lager: Hmmm - det har da nok ligget et par måneder ;-) Rowan var fødselsdagsgave
Anvendt: 500 g cotton lustre, 300 g bambus-viscose
Farve: Lys turkis og hvid
Købt hos: Ho-strik og Garnudsalg
Pinde: 6
Str. M
Ny teknik: Nej.
Bemærkninger: Igen en løs og rummelig model, der bare er strikket lige op og ned. Velegnet til alt på en kølig sommerdag, særligt over en sommerkjole.