27. november 2011

Baggy bølgegenser

... For dog at få et enkelt indlæg på bloggen i november, vælger jeg her at gøre en undtagelse og vise Baggy bølgegenser  før vask :-) Ja, det er jo kun os strikkenørder, der forstår, hvorfor det kan være vigtigt ;-) I dette tilfælde betyder det temmelig meget, fordi du ikke kan se, at mønsteret faktisk er et ret åbent (læs: lettere hullet) strukturmønster - det ser helt lukket og fast ud på billederne her



Trøjen er en gave til min yngste søns kæreste, der ikke læser med her. Hun er vild med store, posede og lange trøjer, så jeg håber hun vil kunne lide denne model. Ellers forærer jeg jo altid mit strik væk med byttegaranti - en trøje kan altid ombyttes til garnets værdi - på den måde tvinger jeg ikke min omverden til at gå med mine hjemmestrikkede produkter med mindre de virkelig selv vil ;-) Selvom det naturligvis kan være meget svært for en strikkenørd at forstå, at resten af verden ikke begejstres ligeså meget over alle de dejlige fibre ;-)


Min strikketid er minimeret til noget jeg selv føler som det rene ingenting - så selvom trøjen er strikket på pind 8, har den strakt sig over et usædvanligt langt tidsrum. Da min strikketid også er min meditation, har jeg besluttet at uanset, hvor travlt jeg har og får, skal der under ingen omstændigheder skæres yderligere her. Det er vigtigt at huske på, hvor gavnlig denne meditation er. Har jeg f.eks. et problem jeg tumler med og som umiddelbart ikke har nogen enkel løsning - ja så finder jeg strikketøjet frem og tager et par pinde og så kommer der altid en løsning!


Jeg benyttede mig af Drops alpacafesten til at afprøve Andes - en tyk, blød uld-alpaca-blanding, der er rigtig lækker at strikke med og resulterer i et varmt, vamset produkt med et rigtig flot skær.

Ha´ en rigtig god søndag derude - nu vil jeg bruge lidt tid i blogland :-)

PS: Det kommer snart en bestemt type strik her på bloggen, der ikke er set før - men det er en hemmelighed indtil 23. december :-)

Faktaboks
Design: Pickles - designer ikke opgivet - Baggy bølgegenser
Garn: Drops Andes, 65% uld og 35% alpaca
Garn fra lager: Nej, købt til formålet
Anvendt: 800 g
Farve: 5310
Købt hos: Netgarn i Århus
Pinde: 8
Str. S/M
Ny teknik: Nej
Bemærkninger: Det er en enkel og hurtigtstrikket trøje, men den bliver tung at sidde med. Den strikkes rundt op til ærmegabet og de tilsatte ærmer strikkes direkte fra ærmegabet.
Løbelængde: 100g = 100 m
Forbrug i løbende m (anvendt*m/g): 800 m
Forbrug i løbende m ialt i år: 20256
Anvendt garn i år: 6 kg og 437 g